Kies voor een schoonmaker aan huis

Kies voor een schoonmaker aan huis

We hebben het maar druk in deze moderne tijd. Naast een parttime of fulltime baan moeten we een gezin onderhouden, een sport beoefenen en vele verschillende hobby’s uitvoeren. Het huishouden kan er daarom nogal vaak bij inschieten. We hebben er immers niet altijd de tijd en/of zin voor. Vele Nederlanders zijn je al voor geweest en hebben er voor gekozen om een schoonmaker aan te nemen. Wat een uitkomst.. Je kunt uitkijken naar een schoon, opgeruimd huis én meer vrije tijd. Kortom: het aannemen van een huishoudelijke hulp biedt enorm veel voordelen. Wij benoemen ze in dit artikel.

Read More

Hoe kies ik de beste (industriële) stofzuiger

Afgezien van een kantine van een MKB bedrijf zul je met een gewone stofzuiger niet zo snel wegkomen.

In de industriële sector hebben we het gewoonlijk over 3 type stofzuigers: Read More

Hoe voorkom je de listeria bacterie?

Listeria, een bacterie die in sommige gevallen vrij ernstig kan zijn, komt voor in de productieomgeving van levensmiddelen. Via voedsel wordt de bacterie overgedragen aan de mens en daar kan hij dan ook schade aanrichten. Klachten variëren van milde gastro-enteritis tot zelfs de dood. Voor consumenten is het onder sommige groepen van extra belang om op te letten, bijvoorbeeld als je zwanger bent of je gezondheid te wensen over laat. Mocht je in die categorie vallen, dan kan het geen kwaad om eens op de website te kijken van het voedingscentrum1
Vandaar dat de beheersing en bestrijding van deze bacterie een belangrijk focus punt moet zijn in elke horeca of levensmiddelen productie ruimte. Read More

Kliko smerig en vol met ongedierte? Houdt hem schoon met deze tips

In de zomer stijgen de temperaturen en is het heerlijk weer om lekker buiten te zijn. Helaas is dit ook het weer waarin diverse soorten ongedierte graag grasduinen in uw kliko’s. denk hierbij aan mieren, maden, fruitvliegjes, pissebedden en strontvliegen. Heel vervelend om uw tuin met hen te moeten delen. Gelukkig hoeft dat hoeft niet.  Hieronder volgen een aantal tips om uw kliko schoon te houden en daarmee de overlast van vieze beestjes tegen te gaan. Read More

Schoonmaakplan houten vloer

De houten vloer is qua kosten vaak de duurste oplossing voor een vloer maar heeft ook een aantal belangrijke voordelen. De houten vloer is duurzaam, aangezien deze geschuurd en opnieuw afgewerkt kan worden gaat deze mits goed onderhouden soms wel een leven lang mee. 

Vooral in de particuliere sector is dit daarom een veel gebruikte reden om voor de houten vloer te kiezen. In de zakelijke sector wordt er minder gekozen voor de houten vloer aangezien het relatief gezien wat meer onderhoud vergt naast de kosten die de vloer met zich mee brengen.1 Read More

Schoonmaakplan voor PVC vloer!

Voorheen werden PVC vloeren voornamelijk gebruikt in de zakelijke sector. Alleen de kwaliteit prijs verhouding is tegenwoordig zo goed dat ook particulieren steeds vaker kiezen voor een PVC vloer. Daardoor zijn er in deze productgroep ook veel meer hippe designs ontstaan die nauwelijks onderdoen van een echte houten vloer.  

Naast dat ze er goed uitzien zijn ze bovendien relatief gezien vrij onderhoudsarm wat natuurlijk ook best fijn is.1

Read More

Schoonmaakplan: Houd ongedierte uit je huis!

Als het gaat om hinder door ongedierte is een schoon huis het halve werk. Om prettig te kunnen wonen is het ideaal om geen rondslingerend afval in huis te hebben. De overeenkomst van ongedierte is dat ze vaak naar uw voedsel toetrekken en daarop constant poepen en piesen. Veel soorten ongedierte zijn ziekteverspreider en kunnen aandoeningen als astma en allergieën verergeren. Hoog tijd dus om de tips hieronder door te voeren in huis! Read More

Snel af van die vliegen in huis

Help, vliegen in huis, wat doen en wat is de beste aanpak bij de hinder en overlast van een vliegenplaag? Ze komen niet alleen af op voeding en etensresten, maar ook op warmte, licht en een droge omgeving. Zodra er een ‘verkenner’ binnenvliegt, scheidt hij een stofje af dat andere vliegen herkennen als ‘een aangename plek om naartoe te gaan’. Een enkele vliegje is nog wel te doen, maar bij een zwerm clustervliegen, strontvliegen, vleesvliegen of grasvliegen zul je toch echt krachtig moeten ingrijpen!

Zodra jij vliegen in huis hebt, kun je het beste gelijk in actie komen. Ze huizen immers graag in smerige omstandigheden als rottend afval, hun eigen poepen en pies, enzovoorts, en zitten vervolgens graag op jouw voedsel. Zodra dat bereikt is droppen ze daarop dan ook nog eens hun behoeftes, want dat gaat de hele dag door.

Hoe krijg ik snel vliegjes of een vliegenplaag uit mijn huis?

U kunt natuurlijk optreden met een vliegenmepper, maar bij een vliegenplaag heeft u daar echt niks meer aan. In dat geval kunt u beter iets doen met de onderstaande tips tegen vliegenbestrijding:

  1. Haal bij de drogist van die gele kleefstrips om aan je plafond te hangen.
  2. Zorg voor een zo goed mogelijke hygiëne in huis en verwijder al het organisch afval altijd zo vlug mogelijk, liefst met een goede afdichting van vuilniszakken en deksels op vuilnisbakken.
  3. Vliegen zijn geen liefhebber van kruiden met sterke luchtjes. Vul daarom bakjes water met kruidnagels, lavendel, basilicum, azijn of citroen.
  4. Het kost je misschien wat daglicht, maar het plaatsen van horren voor je ramen en deuren helpt al aardig wat, ook al kunnen fruitvliegjes en ander vliegend gespuis alsnog door de mazen heen komen.
  5. Hang een vliegenlamp op, waarbij ze worden geëlektrocuteerd als ze het roostertje aanraken.
  6. Snij een limonadefles doormidden, doe er kaas of worst in met een laagje vruchtensap zet de bovenkant op zijn kop in de onderkant. Hierdoor weten vliegjes niet hoe ze de fles met lekkers weer kunnen verlaten.

Professionele vliegenbestrijding door een expert laten uitvoeren?

Bij veel mensen helpen de bestrijdingsmiddelen van de drogist of de bouwmarkt vaak niet goed genoeg of de werking is van korte duur. Dit komt omdat particulieren niet met het gif of de pesticiden mogen werken waartoe de professional gecertificeerd is.

Een ervaren deskundige voor wie vliegenbestrijding dagelijks werk is, zal altijd zo spoedig mogelijk een diagnose stellen en dan een passen methode van bestrijding voor clustervliegen, grasvliegen, fruitvliegjes of vleesvliegen inzetten. Zo’n aanpak van tegen vliegen zal altijd effectief zijn en de hinder, overlast en onhygiënische situatie in uw huis of keuken wegnemen.

Opzoek naar de beste ongediertebestrijder in uw regio? Klik hier voor een overzicht van de beste ongedierte bestrijders in uw regio

9 tips om je toilet goed schoon te maken!

Hoe maak je je toilet nou eigenlijk goed schoon?

Dit is een vraag die je je onwaarschijnlijk zelf ook vaak hebt afgevraagd. Hoe maak je nou eigenlijk goed je wc schoon. Het komt namelijk vaak voor dat bij veelvoudig gebruik van het toilet mensen het moeilijk vinden om hun wc goed schoon te houden. Ook is het dan natuurlijk fijn dat je wc lekker ruikt.

Wij hebben 9 gouden tips voor je om je wc schoon te maken (houden).

De 9 gouden stappen voor een schone wc

1. Verzamel alle benodigdheden om je wc schoon te maken, dit zijn: een emmer met warm water en een wc reiniger (wc eend bijv.), een wc-ontkalker, een microvezeldoekje (of ander doekje) en een dweil om de vloer mee schoon en droog te maken (wegwerphandschoenen voor het schoonmaken raden wij wel aan).

2. Als eerste begint u met het plaatsen van de wc-reiniger in de pot, plaats dit onder de randen van de wc zodat het geleidelijk naar beneden loopt.

3. Terwijl de wc reiniger intrekt, begint u met het schoonmaken van de wc bril, de buitenkant van de pot en de spoelbak. Het is hierbij makkelijk om van boven naar beneden te werken. Let hierbij wel op dat u als eerste de bril doet. Je moet namelijk voorkomen dat je met een vies doekje je wc bril op het laatste gaat schoonmaken.

4. De wc reiniger is nu ingetrokken in de pot, u kunt nu dus de pot gaan schoonmaken. Gebruik hiervoor een wc borstel. Ga langs de vieze plekken van de wc en schrob het vuil eraf. Spoel de wc door om het overige vieze water door te laten spoelen.

5. Het toilet is als het goed is nu schoon, u kunt nu beginnen met het schoonmaken van de deur, de vloer en de overige delen van uw wc.

6. Ga met uw schoonmaakdoekje langs alle plekken die hierboven staan en zorg dat u ze ook droog maakt na het schoonmaken.

7. Vergeet ook niet de vloer te dweilen, het is hierbij makkelijk als u van achter naar voren werkt, zodat u niet op het schone gedeelte gaat lopen. Hierdoor word de vloer namelijk weer vies en kunt u opnieuw beginnen.

8. Check of alles wat u heeft schoongemaakt droog en schoon is. Ziet u nog vieze delen van de wc, maak dit dan alsnog schoen met uw schoonmaakdoekjes.

9. Als laatste stap, gooi het vieze water in de emmer weg, was uw schoonmaakdoekjes of gooi deze weg. Met deze stappen zou uw wc zo schoon mogelijk moeten zijn. Vergeet uiteraard niet om uw handen te wassen en te reinigen met alcohol!

Wij hopen dat u wat heeft aan deze 9 stappen van het schoonmaken van uw wc. Een paar aandachtspuntjes: Vervang uw wc borstel regelmatig, de borstel gaat anders slijten en maakt minder goed schoon als voorheen, gebruik niet dezelfde kleur doekjes en kijk uit welke schoonmaakmiddelen u gebruikt (meng deze niet met elkaar). Wij raden het gebruik van goede schoonmaak producten natuurlijk aan, deze gaan namelijk langer mee en maken beter schoon. Vikan bijvoorbeeld heeft kwalitatief erg goede schoonmaakartikelen!

 

Huis verkopen? 3 tips om je huis snel verkoop klaar te maken!

1. Opruimen zoals je nog nooit hebt gedaan

Opruimen zoals je nog nooit hebt gedaan
Dit gaat verder dan alle kopjes van tafel, speelgoed opruimen en de krant in de papierbak. De “general rule of thumb” is om het zo minimalistisch mogelijk te houden. Hoe minder spullen in je huis, hoe ruimer de inhoud lijkt.
Extra tip: Vraag een vriend om eens door je huis heen te lopen en te vragen hoe hij ertegen aankijkt. Wat voor jou waardevolle spullen zijn kan voor de koper als “rommel” over komen.
Bijkomend voordeel van zo’n opruimbeurt is dat je op het moment van verhuizen niet zoveel spullen hoeft mee te nemen naar je nieuwe huis of is dit al opgeruimd en in dozen gestopt.

2. Begin op tijd

Dit is er eentje die vaak vergeten wordt en voor veel stress kan zorgen. Goed opruimen kost meer tijd dan je denkt, en je wil hier niet tot op het laatste moment op wachten. De presentatiefoto’s zijn namelijk de échte eerste indruk en zullen bepalen of mensen überhaupt bij je willen komen bezichtigen.
Zodra de foto’s zijn gemaakt uiteraard ervoor zorgen dat je huis ook in die status blijft zodat mensen niet teleurgesteld worden bij het bezichtigen.

3. Maak schoon, écht schoon

Je moet je bedenken dat de mensen die je huis komen bezichtigen echt alles opentrekken, daarnaast mag je ervan uit gaan dat ze in elk hoekje zullen kijken naar eventuele waterschade of iedere andere vorm van schade.

Plekken die de aandacht eisen:
– Kleding kast

Zorg ervoor dat je je kleding netjes hebt opgevouwen, gecategoriseerd en dat het er niet muffig ruikt
– Servies

Netjes, door de afwasmachine, zonder stof en ook hier, netjes gecategoriseerd en geordend
– Badkamer

De badkamer vereist extra aandacht. Het sanitair moet netjes zijn en fris ruiken.
– Keuken

Belangrijke aandachtspunten in de keuken zijn het fornuis en de oven. Deze moet echt goed schoon zijn!
– Woonkamer

Heb je kinderen? Dan zullen er ongetwijfeld vlekken zitten in het bankstel. Laat een frisse indruk achter en zorg ervoor dat je bankstel er weer netjes en vet & vlekvrij uit ziet.

Tussentijdse opslag voor uw spullen is natuurlijk een optie indien je wilt gaan voor een echt minimalistische omgeving.