9 tips om je toilet goed schoon te maken!

9 tips om je toilet goed schoon te maken!

Hoe maak je je toilet nou eigenlijk goed schoon?

Dit is een vraag die je je onwaarschijnlijk zelf ook vaak hebt afgevraagd. Hoe maak je nou eigenlijk goed je wc schoon. Het komt namelijk vaak voor dat bij veelvoudig gebruik van het toilet mensen het moeilijk vinden om hun wc goed schoon te houden. Ook is het dan natuurlijk fijn dat je wc lekker ruikt.

Wij hebben 9 gouden tips voor je om je wc schoon te maken (houden).

De 9 gouden stappen voor een schone wc

1. Verzamel alle benodigdheden om je wc schoon te maken, dit zijn: een emmer met warm water en een wc reiniger (wc eend bijv.), een wc-ontkalker, een microvezeldoekje (of ander doekje) en een dweil om de vloer mee schoon en droog te maken (wegwerphandschoenen voor het schoonmaken raden wij wel aan).

2. Als eerste begint u met het plaatsen van de wc-reiniger in de pot, plaats dit onder de randen van de wc zodat het geleidelijk naar beneden loopt.

3. Terwijl de wc reiniger intrekt, begint u met het schoonmaken van de wc bril, de buitenkant van de pot en de spoelbak. Het is hierbij makkelijk om van boven naar beneden te werken. Let hierbij wel op dat u als eerste de bril doet. Je moet namelijk voorkomen dat je met een vies doekje je wc bril op het laatste gaat schoonmaken.

4. De wc reiniger is nu ingetrokken in de pot, u kunt nu dus de pot gaan schoonmaken. Gebruik hiervoor een wc borstel. Ga langs de vieze plekken van de wc en schrob het vuil eraf. Spoel de wc door om het overige vieze water door te laten spoelen.

5. Het toilet is als het goed is nu schoon, u kunt nu beginnen met het schoonmaken van de deur, de vloer en de overige delen van uw wc.

6. Ga met uw schoonmaakdoekje langs alle plekken die hierboven staan en zorg dat u ze ook droog maakt na het schoonmaken.

7. Vergeet ook niet de vloer te dweilen, het is hierbij makkelijk als u van achter naar voren werkt, zodat u niet op het schone gedeelte gaat lopen. Hierdoor word de vloer namelijk weer vies en kunt u opnieuw beginnen.

8. Check of alles wat u heeft schoongemaakt droog en schoon is. Ziet u nog vieze delen van de wc, maak dit dan alsnog schoen met uw schoonmaakdoekjes.

9. Als laatste stap, gooi het vieze water in de emmer weg, was uw schoonmaakdoekjes of gooi deze weg. Met deze stappen zou uw wc zo schoon mogelijk moeten zijn. Vergeet uiteraard niet om uw handen te wassen en te reinigen met alcohol!

Wij hopen dat u wat heeft aan deze 9 stappen van het schoonmaken van uw wc. Een paar aandachtspuntjes: Vervang uw wc borstel regelmatig, de borstel gaat anders slijten en maakt minder goed schoon als voorheen, gebruik niet dezelfde kleur doekjes en kijk uit welke schoonmaakmiddelen u gebruikt (meng deze niet met elkaar). Wij raden het gebruik van goede schoonmaak producten natuurlijk aan, deze gaan namelijk langer mee en maken beter schoon. Vikan bijvoorbeeld heeft kwalitatief erg goede schoonmaakartikelen!

 

About the author

speedcleaningwp administrator

Leave a Reply