Kies voor een schoonmaker aan huis

Kies voor een schoonmaker aan huis

We hebben het maar druk in deze moderne tijd. Naast een parttime of fulltime baan moeten we een gezin onderhouden, een sport beoefenen en vele verschillende hobby’s uitvoeren. Het huishouden kan er daarom nogal vaak bij inschieten. We hebben er immers niet altijd de tijd en/of zin voor. Vele Nederlanders zijn je al voor geweest en hebben er voor gekozen om een schoonmaker aan te nemen. Wat een uitkomst.. Je kunt uitkijken naar een schoon, opgeruimd huis én meer vrije tijd. Kortom: het aannemen van een huishoudelijke hulp biedt enorm veel voordelen. Wij benoemen ze in dit artikel.

De voordelen van een huishoudelijke hulp1

  • Na een lange werkdag kom je thuis in een schoon en opgeruimd huis. Je hoeft niets meer te doen, heerlijk!
  • Je houdt meer vrije tijd over. Deze kun je besteden aan je partner, gezin of vrienden;
  • Je huis wordt waarschijnlijk schoner dan wanneer je zelf zou gaan schoonmaken. Een professionele schoonmaakster heeft veel meer ervaring en kennis en weet dus precies hoe je een huis zo goed mogelijk schoonmaakt;
  • Een schoon huis is beter voor je gezondheid;
  • Je bouwt een band op met je hulp doordat je zo af en toe samen een kopje thee of koffie drinkt;
  • Je hoeft lastige of vervelende klusjes als het lappen van de ramen niet meer zelf te doen.

Witte of zwarte werkster?

De meeste mensen kiezen voor een zogenoemde zwarte werkster: bijvoorbeeld een kennis uit de buurt waarin zij wonen. Zij werken zwart en hoeven dus geen loonbelasting of sociale premies af te dragen. Meer dan twee derde van de huishoudhulpen werkt zwart. Een groot voordeel aan een zwarte werkster is dat de kosten over het algemeen lager zijn. Een ander voordeel – of misschien wel een nadeel – is dat de samenwerking gemakkelijker beeïndigd kan worden van beide kanten. Je zit nergens aan vast. Mocht je een keer een week willen overslaan, dan kan dit zonder dat hier kosten of plichten aan verbonden zijn.

Er bestaan verschillende websites waarop je zogenaamde witte werksters2 kunt vinden. Dit zijn werksters die zich hebben aangemeld bij een organisatie en zelf hun loon opgeven bij de belastingdienst. Je betaalt voor de witte werkster hierom een hoger bedrag dan voor een zwarte werkster. Het voordeel van een witte werkster is dat je afspraken kunt maken die ook op papier worden gezet. Zo weet hij of zij, maar ook jij waar jullie aan toen zijn. Een nadeel voor jou kan zijn dat je tijdens ziekte van de werkster door moet betalen terwijl je huis niet schoon wordt.

Kies vooral voor hetgeen waar jij je het prettigst bij voelt.

Waardeer je schoonmaker tijdens De Dag van de Schoonmaak

Heb je een huishoudhulp aangenomen? Behandel hem of haar dan zoals je zelf ook behandeld zou willen worden. Er is namelijk gebleken dat schoonmaaksters niet het respect krijgen wat ze verdienen. Ze worden vaak gezien als minderwaardig. Dat zijn ze zeker niet. Schoonmakers staan bekend als harde werkers die zich voor de volle 100% inzetten. Om je schoonmaakster in het zonnetje te zetten en waardering uit te spreken, is er een speciale dag in het leven geroepen: De Dag van de Schoonmaak 3. Deze dag is speciaal bedacht om je schoonmaker te bedanken voor het werk wat ze het hele jaar voor je doen. Verras hem of haar eens met een bloemetje, of neem de tijd om samen een kopje thee of koffie te drinken.

  1. https://huiscleaning.nl/blogs-nieuws/huishoudelijke-hulp-8-voordelen.html
  2. https://www.nationalehulpgids.nl/nieuws/voordelen-witte-werkster/
  3. https://www.hygienesupply.nl/blog/een-ode-aan-alle-schoonmakers/

About the author

speedcleaningwp administrator

Leave a Reply