Help, vliegen in huis, wat doen en wat is de beste aanpak bij de hinder en overlast van een vliegenplaag? Ze komen niet alleen af op voeding en etensresten, maar ook op warmte, licht en een droge omgeving. Zodra er een ‘verkenner’ binnenvliegt, scheidt hij een stofje af dat andere vliegen herkennen als ‘een aangename plek om naartoe te gaan’. Een enkele vliegje is nog wel te doen, maar bij een zwerm clustervliegen, strontvliegen, vleesvliegen of grasvliegen zul je toch echt krachtig moeten ingrijpen!
Zodra jij vliegen in huis hebt, kun je het beste gelijk in actie komen. Ze huizen immers graag in smerige omstandigheden als rottend afval, hun eigen poepen en pies, enzovoorts, en zitten vervolgens graag op jouw voedsel. Zodra dat bereikt is droppen ze daarop dan ook nog eens hun behoeftes, want dat gaat de hele dag door.
U kunt natuurlijk optreden met een vliegenmepper, maar bij een vliegenplaag heeft u daar echt niks meer aan. In dat geval kunt u beter iets doen met de onderstaande tips tegen vliegenbestrijding:
Bij veel mensen helpen de bestrijdingsmiddelen van de drogist of de bouwmarkt vaak niet goed genoeg of de werking is van korte duur. Dit komt omdat particulieren niet met het gif of de pesticiden mogen werken waartoe de professional gecertificeerd is.
Een ervaren deskundige voor wie vliegenbestrijding dagelijks werk is, zal altijd zo spoedig mogelijk een diagnose stellen en dan een passen methode van bestrijding voor clustervliegen, grasvliegen, fruitvliegjes of vleesvliegen inzetten. Zo’n aanpak van tegen vliegen zal altijd effectief zijn en de hinder, overlast en onhygiënische situatie in uw huis of keuken wegnemen.
Opzoek naar de beste ongediertebestrijder in uw regio? Klik hier voor een overzicht van de beste ongedierte bestrijders in uw regio
About the author