Snel af van die vliegen in huis

Snel af van die vliegen in huis

Help, vliegen in huis, wat doen en wat is de beste aanpak bij de hinder en overlast van een vliegenplaag? Ze komen niet alleen af op voeding en etensresten, maar ook op warmte, licht en een droge omgeving. Zodra er een ‘verkenner’ binnenvliegt, scheidt hij een stofje af dat andere vliegen herkennen als ‘een aangename plek om naartoe te gaan’. Een enkele vliegje is nog wel te doen, maar bij een zwerm clustervliegen, strontvliegen, vleesvliegen of grasvliegen zul je toch echt krachtig moeten ingrijpen!

Zodra jij vliegen in huis hebt, kun je het beste gelijk in actie komen. Ze huizen immers graag in smerige omstandigheden als rottend afval, hun eigen poepen en pies, enzovoorts, en zitten vervolgens graag op jouw voedsel. Zodra dat bereikt is droppen ze daarop dan ook nog eens hun behoeftes, want dat gaat de hele dag door.

Hoe krijg ik snel vliegjes of een vliegenplaag uit mijn huis?

U kunt natuurlijk optreden met een vliegenmepper, maar bij een vliegenplaag heeft u daar echt niks meer aan. In dat geval kunt u beter iets doen met de onderstaande tips tegen vliegenbestrijding:

  1. Haal bij de drogist van die gele kleefstrips om aan je plafond te hangen.
  2. Zorg voor een zo goed mogelijke hygiëne in huis en verwijder al het organisch afval altijd zo vlug mogelijk, liefst met een goede afdichting van vuilniszakken en deksels op vuilnisbakken.
  3. Vliegen zijn geen liefhebber van kruiden met sterke luchtjes. Vul daarom bakjes water met kruidnagels, lavendel, basilicum, azijn of citroen.
  4. Het kost je misschien wat daglicht, maar het plaatsen van horren voor je ramen en deuren helpt al aardig wat, ook al kunnen fruitvliegjes en ander vliegend gespuis alsnog door de mazen heen komen.
  5. Hang een vliegenlamp op, waarbij ze worden geëlektrocuteerd als ze het roostertje aanraken.
  6. Snij een limonadefles doormidden, doe er kaas of worst in met een laagje vruchtensap zet de bovenkant op zijn kop in de onderkant. Hierdoor weten vliegjes niet hoe ze de fles met lekkers weer kunnen verlaten.

Professionele vliegenbestrijding door een expert laten uitvoeren?

Bij veel mensen helpen de bestrijdingsmiddelen van de drogist of de bouwmarkt vaak niet goed genoeg of de werking is van korte duur. Dit komt omdat particulieren niet met het gif of de pesticiden mogen werken waartoe de professional gecertificeerd is.

Een ervaren deskundige voor wie vliegenbestrijding dagelijks werk is, zal altijd zo spoedig mogelijk een diagnose stellen en dan een passen methode van bestrijding voor clustervliegen, grasvliegen, fruitvliegjes of vleesvliegen inzetten. Zo’n aanpak van tegen vliegen zal altijd effectief zijn en de hinder, overlast en onhygiënische situatie in uw huis of keuken wegnemen.

Opzoek naar de beste ongediertebestrijder in uw regio? Klik hier voor een overzicht van de beste ongedierte bestrijders in uw regio

About the author

speedcleaningwp administrator

Leave a Reply